Results 1 to 6 of 6

Thread: WowSlider problem in NOF 12 & 13

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Yorkshire, United Kingdom
    Posts
    15

    Question WowSlider problem in NOF 12 & 13

    Hi,

    I am having a problem with WowSliders inserted in to a NetObjects built website.

    http://www.english-hiker.pwp.blueyonder.co.uk/
    - New Zealand\
     Roturua
     Auckland

    http://www.english-hiker.pwp.blueyon...a/rotorua.html

    The Rotorua page shows a partial coloured frame in between transititions (for example (picture 1 – partial coloured frame – picture 1, then picture 2 – partial coloured frame – picture 2) etc. etc. The WowSlider body html is within a text box. The engine1 & Datat1 folders are in the Rotorua folder

    http://www.english-hiker.pwp.blueyon.../auckland.html

    The Auckland page shows a blank frame in between transititions (for example (picture 1 – blank, then picture 2 – blank) etc. etc. The WowSlider body html is within a text box. The engine1 & Datat1 folders are in the Auckland folder

    My system is; Windows 7 pro 64bit / Internet Explorer v9 / NetObjects v12 / NetObjects v13 / WowSlider v4.5

  2. #2
    Senior Member franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tasmania Australia
    Posts
    2,639

    Default

    Did you use Ctrl-T to enter the slider code or did you just paste it directly into the text box?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Yorkshire, United Kingdom
    Posts
    15

    Default

    Hi franko,

    I double-clicked the text box so that the cursor was blinking, then selected the second icon on the text properties palette, then clicked on the HTML button. Then pasted in the Code.

    By the way, the fault also shows up when I do a local publish to my E: drive or to my Netgear ReadyNas drive.

    Regards
    Last edited by quiberon; 09-16-2013 at 01:17 AM.

  4. #4
    Senior Member RayC's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Toronto-ish, Canada
    Posts
    1,732

    Default

    Interesting. I don't see the issue(s) when I use Firefox or Chrome, but in IE8 it's not good at all.

    Try turning off "Quirks Mode" by unchecking the box in HTMLOptions.

    Top menue bar:
    Tools -> Options -> Current Site... > First Tab "General"
    Click HTML Options...
    At the bottom UNCHECK "Use Quirks Mode doctype".
    Ray Cambpell
    Sounds In Sync
    Linked in

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Yorkshire, United Kingdom
    Posts
    15

    Default

    Hi,

    RayC;

    I have followed your suggestion and done a test upload to my local E-drive and to my ReadyNas and the fault didn't show up.

    I will do webspace reset and a full remote publish now, hopefully then I can convert all my slide galleries to sliders without anymore problem.

    Thanks.

    Added:

    Just done a full publish, changed assets only, (didn't bother with a webspace reset). The fault has disappeared, It appears that Quirks mode was the problem.

    Thanks again.

    Kind Regards
    Last edited by quiberon; 09-16-2013 at 10:20 AM.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    1,947

    Default

    Quote Originally Posted by quiberon View Post
    Hi,

    RayC;

    I have followed your suggestion and done a test upload to my local E-drive and to my ReadyNas and the fault didn't show up.

    I will do webspace reset and a full remote publish now, hopefully then I can convert all my slide galleries to sliders without anymore problem.

    Thanks.

    Added:

    Just done a full publish, changed assets only, (didn't bother with a webspace reset). The fault has disappeared, It appears that Quirks mode was the problem.

    Thanks again.

    Kind Regards
    the only downside of disabling quirks mode is that it breaks javascript flyout submenus, but your site does not use any

    ideally, change html mode to HTML5 with UDF8 char set then these slider issues will vanish in IE8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •