Results 1 to 10 of 16

Thread: Scroll only Page & Not Master Page border

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Default Scroll only Page & Not Master Page border

    Hi All

    This is my first post of probably a few to come. I am new to Netobjects and would like some advice on some of the features.

    Well here goes number 1 of many!

    I would like my pages to scroll down but would like the Master Page Border Background to be still and not scroll down with the page.

    Can anybody assist me with this?

    I have learned that it is best to post a url - www.premjeegroup.com

  2. #2
    Senior Member franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tasmania Australia
    Posts
    2,613

    Default

    The background image isn't in the MB. You set it in the Manage Styles box.

    Style View -> Manage Styles -> Body. Select Edit. Select Background Tab. Set Image to your background image. Attachment Fixed. Repeat: None. Image: Horizontal: Center, Vertical: Top. Click OK

    It's the Attachment Fixed selection that fixes the image at the top of the page.
    Last edited by franko; 09-08-2014 at 11:49 PM.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default

    Can we fix the whole master border at the top of the browser and have the page scroll under it ?

  4. #4
    Senior Member franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tasmania Australia
    Posts
    2,613

    Default

    In NoF only by using frames which are no longer part of the html 5 specification and I wouldn't recommend. You can do it by using html 5 and javascript but not automatically in NoF; you'd have to code it yourself. You may find the appropriate scripts on the internet - try dynamicdrive.com.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default

    Thanks Franko. Had a look there but couldnt see menus that specifically floated at the top of the browser. Im managed to get it partially working but have to hack into the published file each time and change a div line. It would be easy if the whole top master border could be told to stay put. I tried seeting it css parameter to top:relative, but that seemed to have no effect.

  6. #6
    Senior Member franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tasmania Australia
    Posts
    2,613

    Default

    You could try AllWebMenus (many folks here use it) or CSS3Menus. Yep, you have to pay for them but you also get a very powerful, portable CSS as well as image/javascript menu system.

  7. #7
    Senior Member barbara0701's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Germany
    Posts
    1,184

    Default

    Here is another possibly to fix Header position with html5 (NOF 2013):

    http://www.nof-tutorials.com/Header-Fixiert/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •