Results 1 to 6 of 6

Thread: Menu missing when I have a page with a form

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default Menu missing when I have a page with a form

    Eg:
    http://www.solarlightcap.com/test2/html/contact-us.html

    Has anybody seen this before? If I delete the form elements the top navigation bar comes back.
    Looking at the code NOF generates, the navigation bar is there but the image line missing.
    <img alt="" title="" src="../assets/images/autogen/HOME_NButtonupGreen.gif" border="0">

    Has anyone ever seen this before?

    This site was started in NOF7. Yes I exported as template from nof12->nof13, but not ->nof15
    Yep maybe I should have, but I hate the way that clumps all my nicely organised resources into one big Assets directory.
    Last edited by SolarLightCap; 03-12-2015 at 10:23 PM.

  2. #2
    Administrator Adam's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    357

    Default

    Hi SolarLightCap,

    Some shims are not loading correctly. Try the following:

    First, create a backup template of your website. Instructions are below:

    Switch to the Site view to show the site structure.
    From the File menu, choose Export as Template > Entire Site.

    Now that a backup has been saved, continue:

    Navigate to the Assets view.
    Click the Location tab to sort by folder location. Expand the column is necessary, we'll need to see the entire location.
    Highlight and delete any files using the following path:

    C:\Program Files (x86)\NetObjects\NetObjects Fusion 2015\NetObjects System\Resources\js\external\jquery\plugins\js-webshim\minified\shims\...

    You can hold shift to highlight multiple files.

    Fusion will warn you about deleting these assets, continue through the warning (Fusion will regenerate these files upon publish). Back to the Publish view and publish your site.
    Adam
    NetObjects Technical Support

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default

    Hi Adam,
    Ive tried to do this, having first resolved all the Missing file warnings during the verify file assets part of this template generation process, but then I get an error message closely related to this 'shims' stuff:
    Click image for larger version. 

Name:	nofexportproblem.jpg 
Views:	174 
Size:	51.9 KB 
ID:	2128
    I hope you can read that - it cant find files from within the temp space used during template export.

    It says:
    Unable to create a complete directory. The following assets are missing.
    And then lists temporary files that look like they are part of the template creation intermediate process.
    Last edited by SolarLightCap; 03-06-2015 at 10:19 PM.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default

    I got some help from NOF support. (Thanks Janos)
    To get the template to generate I ran the Site->Tools->optimizer AND I saved, exited and restarted NOF and reloaded my site.
    I did not delete all file assets - that messes up my sites pages by duplicating all the menus and removing some special images I've selected for menu items.

    And here's something new to the template export-import method to repair problems:

    From NOF Support->Janos
    Create a new blank site within Fusion. From the site view, right click the home page and select insert template. Browse for the template file you created. When prompted, select the third option for the master borders, it will state "Create master borders with new name". Allow Fusion to finish. Once complete, move your original home page ABOVE the current home page (the current one is blank) from within the site view. You can delete the blank home page now. After this navigate to the style view and apply your site style again. From here you may have a few portions of the site to edit, such as objects that have been moved.

    Hurray - my menus are now publishing on pages with forms.
    Some new problems came in which are probably easy to fix->Lost the google search UA code, publishing goes to wrong directory ( not using html like before )

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default

    Sadly this full template export/import did not fully resolve the problem. The missing navigation bar problem came back to haunt me, randomly. But now I have noticed it is publishing with some style code that should not be there: display:none
    You can see the offending code in the image.
    I cannot find where this is coming from, and deleting and replacing the menu does not remove it.
    Click image for larger version. 

Name:	nof-missingmenu-displaynone.jpg 
Views:	157 
Size:	103.2 KB 
ID:	2140

    example here:http://www.solarlightcap.com/test2/html/contact-us.html
    Any ideas anyone?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    144

    Default

    Here is a video reproducing the problem.
    https://www.dropbox.com/s/rd0ikifpn3...orm_2.wmv?dl=0

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •