Results 1 to 7 of 7

Thread: pictures do not default from assets when editing site

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    4

    Default pictures do not default from assets when editing site

    I have NetObjects Fusion 2015. I create a web site and use a picture from my desktop. After completing a page, I delete the picture. When I re-open the program to make changes on the page the picture does not display in the editor unless I restore the picture back on my desktop.

    Why doesn't the program refer to the pictures in the asset folder where they are all located? Why does it go back to the source (desktop)?

    Is there a way to get this to default to the asset folder?

    Thanks in advance.

    Click image for larger version. 

Name:	Radon.jpg 
Views:	49 
Size:	112.5 KB 
ID:	2618

  2. #2
    Senior Member chuckj's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    www.beyondfusion.com - Florida
    Posts
    1,245

    Default

    Yes... when you add a picture from outside your site assets folder, you tick the box that says to save the picture to your assets folder.
    Chuck Joslin
    www.BeyondFusion.com
    PHP & MySQL development with Fusion
    Fusion support for AllWebMenus (Likno) Contact me for custom AWM menus for your sites.
    Tutorials and Forums

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by chuckj View Post
    Yes... when you add a picture from outside your site assets folder, you tick the box that says to save the picture to your assets folder.
    Hi Chuck, I click on the picture and see all the options except the "save the picture in the assets folder" Where would that be?

    Regards,
    Walt

  4. #4
    Senior Member chuckj's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    www.beyondfusion.com - Florida
    Posts
    1,245

    Default

    When you place the tool on the page to insert a picture, you'll see it there.

    Not after the picture is already on the page.
    Chuck Joslin
    www.BeyondFusion.com
    PHP & MySQL development with Fusion
    Fusion support for AllWebMenus (Likno) Contact me for custom AWM menus for your sites.
    Tutorials and Forums

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by chuckj View Post
    When you place the tool on the page to insert a picture, you'll see it there.

    Not after the picture is already on the page.

    I see that and it comes checked off. I'll be honest, I rarely place pictures on my site using that. I generally drag them from my desktop right on to the page. Is there a way to modify the asset option on existing pictures in my web page?

  6. #6
    Senior Member franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Tasmania Australia
    Posts
    2,480

    Default

    NoF will pull in images from wherever you've placed them. If you move them after placing them, unless you copy them to your Assets Folder, then NoF won't be able to find them. Always copy them to your Assets folder using the method that Chuck showed you, or by copying them manually into the folder and then placing them from there. The way you're doing it is asking for trouble.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •