Results 1 to 5 of 5

Thread: Form Will Not Publish Submit Button as an Image

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    23

    Default Form Will Not Publish Submit Button as an Image

    Hello,
    I'm using NOF15 to create a Layout Region based Form. I've added the fields and a Forms Button. However, if I attempt to use an image for the button I get a publishing error where it says "the file {path} could not be opened. Please check that the file exists as named." I know the file exists and exists in the path specified in the error message. This only happens when attempting to substitute my own image for the default submit button. The same thing happens if you attempt to use the Forms Handler with the submit button as an image. I was going to mess around with a third party forms builder (and may still need to with this issue), but I'd rather go with the built ins in NOF if possible. Time is of the essensce and there will be some learning curve involved with any third party form builder.

    I suppose the only reason I discovered the issue is that I've not used anything other than the default button before on desktop sites. However this site I'm building is a mobile site, and for some odd reason I have to build it larger than I would if it were a desktop site. 1000 pixels wide in order for it to render well on my LG G3 smartphone. The type and images all have had to be much larger in NOF than you'd expect in order to get it to be mobile friendly.

    I did a previous mobile site which was only 250 pixels wide and that worked out exactly as WSIWYG, but I'm trying to go with the flow.

    I've tried to publish using the Site Setting for the HTML as well as with HTML 4.01, or 5 with no differences with this specific issue.
    Finally, I'm not 100% positive that using an image would allow my form to be submitted, but I presume so. I was hoping to at least test this out, but with this issue I cannot even do that.

    With NOF not formally supporting this product anymore (at least that I can find from their site) I'm hoping a community member might have some helpful insight or suggestion here. Thanks in advance.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    1,724

    Default

    place the custom image in the styles/images folder and select it from there
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Anton-0318.png 
Views:	20 
Size:	4.9 KB 
ID:	2647  

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    23

    Default

    I appreciate the suggestion, however either I did not follow the suggestion closely enough, or it isn't working. Click image for larger version. 

Name:	Custom Image.PNG 
Views:	19 
Size:	10.4 KB 
ID:	2648

    WITH NOF Closed I put the custom image file (jpg file) into the location seen in the attached graphic. I got the same error during a publish.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    1,724

    Default

    can you attach the image here so I can test

    maybe the image is CMYK instead of RGB etc

    I assume it also fails when doing a local publish?

    I use custom buttons all the time, see attached
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Anton-0320.png 
Views:	15 
Size:	200.3 KB 
ID:	2649  
    Last edited by antonsvideo; 05-20-2017 at 06:05 AM.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    23

    Default

    I appreciate the offer of help, but I decided to just use JotForms instead. Even if we can get the image to work as intended I still need the ability to enlarge the elements of the form and I've not found how I can do that readily with NOF. Thank You.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •